UITNODIGING: EEN HANDELSMISSIE NAAR VIETNAM VAN 4 MAART T/M 9 MAART 2019 VIETNAM A WORLD OF OPPORTUNITIES

Wordt u ook zo moedeloos van het gedoe rond de Brexit en bent u op zoek naar nieuwe kansen in het buitenland? Lees dan deze uitnodiging.

 

 

UITNODIGING

Twiss International BV organiseert

                                                                                                                                  

EEN HANDELSMISSIE NAAR VIETNAM VAN 4 MAART T/M 9 MAART 2019

VIETNAM A WORLD OF OPPORTUNITIES

Denkt u erover om nieuwe buitenlandse markten te verkennen?
Bijvoorbeeld voor afname van uw product of dienst? Of uw inkoop?
Dan is deelname aan een handelsmissie naar Vietnam iets voor u.
Wij bieden u deze kans van 4 t/m 9 maart 2019.

 

Twiss International B.V.


Hier is de link naar het programma van de missie:

http://twissinternational.com/tentative-programme-of-trade-mission-to-vietnam-04-03-09-03-2019-organised-by-twiss-international-b-v

U kunt zich tot 1 februari 2019 opgeven voor de missie via:

www.twissinternational.com/vietnamhandelsmissie


Twiss International B.V. organiseert van 4 maart tot en met 9 maart 2019, in overleg met de gemeente Emmen een handelsmissie naar Vietnam.

Binnenkort wordt het EU-Vietnam vrijhandelsakkoord getekend. Na invoering hebben Europese exporteurs en investeerders makkelijker toegang tot de Vietnamese markt met 95 miljoen consumenten. Het akkoord omvat de afschaffing van bijna alle tarieven (meer dan 99%) binnen tien jaar. Vietnam zal de tarieven vrijgeven binnen een periode van tien jaar. De EU zal de tarieven binnen zeven jaar opheffen. Direct na de inwerkingtreding van het vrijhandelsverdrag zal 65% van de EU goederen tariefvrij naar Vietnam kunnen worden geëxporteerd. Andersom geldt dat 71% van de Vietnamese goederen tariefvrij Europa worden ingevoerd, direct nadat het verdrag in werking treedt.

De handelsmissie is met name bedoeld om deze nieuwe situatie en de kansen die nu ontstaan voor u, op een rijtje te zetten. De missie is bedoeld voor ondernemers die al actief zijn in het buitenland en op zoek zijn naar nieuwe markten en voor ondernemers die nog niet exporteren, maar erover denken naar Azië te gaan exporteren of daar een zakenpartner zoeken. Ook ondernemers die producten willen importeren vanuit Azië zijn welkom om deel te nemen aan deze missie.

Als u aangeeft mee te willen gaan, zal een van de partners van Twiss International een afspraak maken voor een intakegesprek om helder te krijgen wat u wilt in Vietnam. Vervolgens zorgen wij voor de juiste matchmaking. Tijdens de missie wordt u begeleid door Twiss medewerkers en voorgesteld aan de door ons voor u geselecteerde zakelijke partners in Vietnam. Na afloop van de missie nemen we contact met u op om te evalueren en om mogelijke vervolgstappen te zetten.

Een van de ondernemers die mee geweest is met de vorige door ons georganiseerde missie naar Vietnam heeft inmiddels twee orders uit Vietnam binnen. Voor andere ondernemers die mee geweest zijn, zijn we bezig met vervolgacties om de contacten die gelegd zijn verder uit te bouwen.

Tijdens een seminar georganiseerd op 31 januari 2019 van 13:30-17.30 uur door het International Trade Expert Centre (ITEC) van NHL Stenden in samenwerking met de University of Economics Ho Chi Minh City (UEH), Vietnam en Twiss International B.V., bespreken we waarom het de moeite waard is om juist nu in Vietnam zaken te doen en kunnen de deelnemers van de missie elkaar ontmoeten.

De burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout, is uitgenodigd door de President van UEH om aanwezig te zijn en te spreken bij de oprichting van ITEC Vietnam in Ho Chi Minh City en op te treden als keynote speaker bij een conferentie die voor Vietnamese ondernemers en Nederlandse ondernemers die deelnemen aan de missie wordt georganiseerd. De deelnemers hebben dus naast de individuele matchmaking bij deze bijeenkomst ook nog de mogelijkheid om Vietnamese ondernemers te ontmoeten. De burgemeester is belangrijk om deuren te openen bij lokale bestuurders die anders gesloten zouden blijven. Dat laatste geldt ook voor de deelname van het hoofd Economische zaken van de provincie Drenthe.

 


Kosten voor de deelnemers 

De kosten voor deelname bedragen € 3.750,- excl. BTW

Daarbij is het volgende inbegrepen:

 • Toelichting op de handelsmissie door middel van een persoonlijk gesprek
 • Intakegesprek om uw wensen helder te krijgen
 • Matchmaking en begeleiding voorafgaand aan en tijdens de missie
 • Een retour ticket op basis van economy class Amsterdam – Ho Chi Minh City
 • Een visum voor Vietnam
 • Een missieboekje met gegevens van de deelnemers en het programma
 • Hotelkosten (4 nachten) in 3*** of 4**** hotels
 • Ontbijt, lunches en diners ter plaatse
 • Lokaal vervoer
 • Evaluatie na afloop van de missie eind april, begin mei.

 

Wat dient u zelf te betalen:

 • Vervoer naar en vanaf Amsterdam of Düsseldorf
 • Parkeergelden
 • Drankjes ed.
 • Verzekeringen als annuleringsverzekering en reisverzekering. De deelnemer dient zelf een reisverzekering af te sluiten.
 • Persoonlijke uitgaven

 


Tegemoetkoming in de kosten 

Ondernemers kunnen via de RVO een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten die de organisator van de reis in rekening brengt voor de organisatiekosten van de handelsmissie. De reis- en verblijfskosten vallen hierbuiten. De deelnemer dient zelf 50% van deze organisatiekosten voor zijn rekening te nemen. Twiss brengt een totaalprijs in rekening van € 3.750,- excl. BTW (zie onder kosten voor de deelnemers), waarvan ca. € 1.750,- excl. BTW voor de organisatiekosten. Het RVO vergoedt dan maximaal € 875,- excl. BTW van deze kosten. Een voucher dient vooraf aan de handelsmissie door de deelnemer zelf te worden aangevraagd, Twiss kan daarbij eventueel behulpzaam zijn. Indien een voucher wordt toegekend, ontvangt u die zelf. U dient de voucher na de reis tijdig (binnen één week) en getekend aan Twiss af te geven. Twiss zal dan de voucher indienen en verzilveren bij de RVO. Na ontvangst van de bijdrage vanuit de RVO zal Twiss deze gelden aan de ondernemer uitbetalen. Tijdens  een persoonlijk gesprek kunnen wij een en ander nader toelichten.

Deze handelsmissie is inmiddels bij het RVO aangemeld.

 


Hier is de link naar het programma van de missie:

http://twissinternational.com/tentative-programme-of-trade-mission-to-vietnam-04-03-09-03-2019-organised-by-twiss-international-b-v

U kunt zich tot 1 februari 2019 opgeven voor de missie via:

www.twissinternational.com/vietnamhandelsmissie 


Waarom zakendoen in Vietnam?

Vietnam heeft de laatste 20 jaar een enorme economische en sociale transformatie ondergaan en daarmee haar plek in de wereldeconomie veroverd. In 2018 groeide de economie met 6.8%. Vietnam telt meer dan 95,2 miljoen inwoners.

 

Op 1 februari 2016 werd na onderhandelingen tussen Vietnam en de Europese Unie de tekst van het EU-Vietnam vrijhandelsverdrag gepubliceerd. In 2019 zal de ondertekening van het verdrag plaatsvinden. Vietnam is lid van de Asean Economic Community (AEC) en is daarmee een nog aantrekkelijkere partner geworden voor Europese bedrijven, ook voor het midden- en klein bedrijf. ASEAN als geheel is de derde grootste handelspartner van de EU, na de VS en China. Van de tien deelnemende landen van de AEC, is Vietnam de tweede belangrijkste handelspartner van de EU, Singapore de eerste.

 

In 2017 groeide de import in Vietnam naar $211 miljard. De export steeg in 2017 naar ruim $214 miljard, De export vanuit de EU wordt gedomineerd door high tech producten, zoals elektrische machines en apparatuur, vliegtuigen, voertuigen, en farmaceutische producten. De belangrijkste Vietnamese exportproducten zijn: mobiele telefoons, elektronische producten, machines, staal, ruwe olie, peper, schoenen, textiel en kleding, koffie, rijst, vis, schaaldieren en meubelen.

De handelsovereenkomsten met de EU en de AEC creëren niet alleen nieuwe kansen voor bedrijven uit Nederland en Europa, maar ze dragen tevens bij aan de overgang van Vietnam naar een meer competitieve en duurzamere economie.

Volgens onafhankelijke analisten zal het BBP van Vietnam in 2020 met 23.5 miljard US dollar toenemen en in 2025 met 33.5 miljard. De export zal in de periode tot 2025 met 68 miljard groeien. Met name het afschaffen van de tarieven voor grote markten, zoals de EU en Canada zal grote voordelen bieden voor de Vietnamese export in het algemeen en voor Ho Chi Minh City, in het bijzonder.

 

Wij hopen u met deze informatie voldoende op de hoogte te hebben gesteld.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de Nederlandse partners van Twiss International BV:

 • Simon Dousma, e-mail: dousma@twissinternational.com. telefoon: 06-28832599,
 • Sebastiaan Smit, telefoon: +49 176 77146110
 • Wim Melenberg, telefoon: 06-34822857

 

Opgave tot 1 februari 2019 via:

www.twissinternational.com/vietnamhandelsmissie